dissabte, 28 d’abril de 2012

El Poble Sec busca bastons
La Coordinadora d'Entitats del Poble Sec té en marxa la campanya solidària "Busquem bastons" dins del marc del programa d'Acompanyament a la gent gran. És una iniciativa que busca voluntaris que vulguin dedicar una hora i mitja a la setmana fent companyia a una persona gran del barri en risc d'aïllament, donant-li conversa, jugant a cartes, portant-la a passejar... "La idea és portar la companyia al propi domicili", explica la Mariona Mercader, una de les responsables de la campanya. També es fan trobades lúdiques on se celebren dies especials com la castanyada o Sant Jordi. "És bo que la gent gran conegui gent del barri en la mateixa situació", diu . 


No totes les persones usuàries d’aquest servei tenen el mateix nivell de dependència: hi ha gent que és autònoma però que la família no se'n pot ocupar entre setmana i necessiten algú que els faci companyia. L'Amadeu Quintana, president de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec remarca la importància que consideren que té que els habitants del districte de Sants-Montjuïc estiguin sensibilitzats amb la causa, i demana que, encara que no es pugui fer de voluntari per horaris, les ajudes econòmiques seran benvingudes i contribuiran a la campanya. Tot i això, entén que amb "la que està caient ara mateix econòmicament" és difícil que els veïns ajudin. 
L’Olvido és una de les usuàries d’aquest servei que es mostra satisfeta de poder-ne gaudir: "Parlem, fem un passeig... estic molt contenta”, diu. 


Cap comentari:

Publica un comentari