dimarts, 6 de novembre de 2012

La 18a edició del Saló del Manga supera les expectatives a Montjuïc
Entre l’1 i el 4 de novembre ha tingut lloc la 18a edició del Saló del Manga a la Fira de Barcelona, a Montjuïc. És la primera edició en el seu nou emplaçament, que anteriorment tenia lloc a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. 

En aquest esdeveniment dedicat a la cultura japonesa hi ha hagut diverses activitats, tallers i exposicions, especialment de gastronomia japonesa, la temàtica d’aquest any, que ha comptat amb la presència de cuiners japonesos i de Ferran Adrià així com d’autors i dobladors catalans de sèries famoses de manga com Bola de Drac. També s’hi ha pogut trobar videojocs, anime, còmics, degustació de gastronomia japonesa, karaoke....


Els expositors afirmen estar molt contents amb les vendes i l’afluència de públic: “Les vendes han superat la nostra previsió, sempre en fem una molt superior a les nostres possibilitats però aquest any l’hem superat”, afirma Pere Vallespín, de Selecta Visión, companyia audiovisual especialitzada en animació japonesa. En l’edició de paper, Norma Editorial també afirma haver “fet molt bones vendes, per tal i com està l’economia actualment”, en paraules d’Albert Martí, comercial de l’editorial. 

Els amants de la cultura nipona podien fer també el ganxet tradicional, però en tres dimensions: l’amigurumi. “És una forma de fer ganxet a la japonesa, podem fer peces de menjar, com per exemple un préssec, en tres dimensions”, explica l’Alícia Rosselló, encarregada de l’estand dels amigurimi. 

Cap comentari:

Publica un comentari